Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár segítségével bármely munkáltatói partnerünk, közvetlenül is gondoskodhat munkavállalói nyugdíjas éveinek biztonságáról, hiszen részben vagy egészben átvállalhatja a nyugdíjpénztári tagdíjuk megfizetését.

A munkáltatónak továbbá lehetősége van az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapszabályában meghatározott munkavállalói körnek adományként is eseti vagy rendszeres juttatást adni.

A munkáltatói tagdíj-átvállalás céges bevezetése előtt munkáltatói partnereinknek munkáltatói szerződést kell kötnie az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárral. Fontos, hogy a munkáltatói hozzájárulásból egyetlen olyan munkavállaló sem hagyható ki, aki legalább fél éve a munkáltatónál dolgozik.

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár munkáltatók részére szóló adatkezelési nyilatkozata itt található. A Pénztár Adatvédelmi tájékoztatója pedig itt érhető el.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény, és a Magyar Nemzeti Bank elnökének 45/2018. (XII. 17.) MNB rendelete alapján a Nyugdíjpénztár egyszerűsített átvilágítást végez a Munkáltatói szerződést, illetve Támogatási megállapodást kötő foglalkoztatók esetében, amennyiben a 45/2018. (XII. 17.) MNB rendelet 18§ 13. pontjában foglalt szabályok fennállnak, amennyiben ezen feltételek nem teljesülnek, akkor a Pénztár a normál átvilágítást alkalmazza.

Az átvilágítás során a foglalkoztató képviselője ki kell, hogy töltse a jogi személyek részére rendelkezésre álló azonosítási adatlapot, mely elérhető a Letölthető nyomtatványok között illetve itt is.

2022-től ismét változtak az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíjhozzájárulás adózási szabályai.

A munkáltató, a nyugdíjpénztári hozzájárulást és a bért azonos közterhek mellett nyújthatja (a bruttó munkáltatói hozzájárulás után a munkáltató megfizeti a 15% SZJA-t és 18,5% tb. járulékot, összesen 33,5%-ot, majd a bruttó összeg után megfizeti a 13% SZOCHO-t), azonban erre is jár 20% adókedvezmény.

A munkavállaló a munkáltató által nyugdíjpénztárhoz utal összeg után is igénybe veheti az adókedvezményt, aminek felső korlátja a magánszemélyi és a munkáltatói befizetések után járó 20%, maximum 150.000 Ft/év (Szja tv. 44/A. § (1) bekezdés a) pontja).