Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár az Erste Csoporttal közösen elkötelezett a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a hosszú távú befektetések mellett!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2022. április 1-vel elindítottuk új portfóliónkat, a „Trend” portfóliót, amely hosszú távon, a jövőbe kíván fektetni.

A „Trend” portfólió a magasabb hozam reményében magasabb kockázatot is hordoz magában, hiszen a portfólió összevontan mindössze csak 20% magyar állampapírt tartalmaz, miközben a részvények aránya 70%, illetve további 5-5%-ban megtalálható benne külföldi vállalati kötvény, valamint külföldi állampapír. A Vagyonkezelő dönthet úgy, hogy a nem forintban kibocsátott eszközöket határidős ügyletekkel fedezi, csökkentve a devizakockázatot.

 • Kinek ajánljuk?
  • Aki a jövőbe kíván fektetni, vagyis magasabb kockázat mellett, magasabb hozam reményében olyan befektetési formákat támogat, amelyek kiemelten profitálhatnak a várhatóan hosszabb távon fennmaradó gazdasági-társadalmi folyamatokból, megatrendekből (mint például a technológia fejlődése, a demográfiai változások, a fenntarthatóság, környezettudatosság hangsúlyosabbá válása, a feltörekvő piacok felzárkózása).
 • Futamidő, életkor
  • Azoknak ajánlott, akik 15 évnél hosszabb megtakarításban gondolkodnak, vagyis a 20-40 év közötti korosztályhoz tartoznak, akiknek még legalább 20-25 év van hátra a nyugdíjjogosultság megszerzéséig.
 • Kockázati szint
  • A portfólió kockázati szintje magas, hiszen magas részvény arányt és alacsony magyar állampapír arányt tartalmaz.

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár választható portfólióinak jellemzői:

Kiszámítható

Bázis

Lendület

Trend

Futamidő

3-3,5 év

3-10 év

több mint 10 év

több mint 15 év

Kockázati szint

alacsony

közepes

magas

magas

Kinek ajánlott?

Azoknak a pénztártagoknak ajánljuk, akik alacsony kockázatot kívánnak vállalni, vagy rövidebb futamidőben gondolkodnak.

Akik nyitottak közepes kockázatot vállalni, vagy középtávú futamidőben gondolkodnak.

Azoknak ajánlott, akik a 20-40 év közötti korosztályhoz tartoznak, akiknek még legalább 20-25 év van hátra a nyugdíjjogosultság megszerzéséig.

Fiataloknak, illetve a nagyon magas kockázatot vállalóknak.

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár választható portfólióinak összetétele:

vpr_negydiagram

Hogyan válthat portfóliót?

 • A meglévő pénztártagok a honlapról letölthető nyomtatvány kitöltésével, aláírásával, majd a Nyugdíjpénztárhoz történő beküldésével válthatnak. A nyomtatvány digitálisan is aláírható (pl: AVDH hitelesítéssel), és ebben az esetben e-mailen is megküldhető a Nyugdíjpénztárhoz.
 • Az új belépők a belépési nyilatkozaton rendelkeznek a választott portfólióról.