Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Ajánlatunk munkáltatók számára

 

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár segítségével bármely munkáltatói partnerünk, közvetlenül is gondoskodhat munkavállalói nyugdíjas éveinek biztonságáról, hiszen részben vagy egészben átvállalhatja a nyugdíjpénztári tagdíjuk megfizetését.

A munkáltatónak továbbá lehetősége van az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapszabályában meghatározott munkavállalói körnek adományként is eseti vagy rendszeres juttatást adni.

A munkáltatói tagdíj-átvállalás céges bevezetése előtt munkáltatói partnereinknek munkáltatói szerződést kell kötnie az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárral. Fontos, hogy a munkáltatói hozzájárulásból egyetlen olyan munkavállaló sem hagyható ki, aki legalább fél éve a munkáltatónál dolgozik.

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár munkáltatók részére szóló adatkezelési nyilatkozata itt található. A Pénztár Adatvédelmi tájékoztatója pedig itt érhető el.

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017. évi LIII. törvény, és a Magyar Nemzeti Bank elnökének 45/2018. (XII. 17.) MNB rendelete alapján a Nyugdíjpénztár egyszerűsített átvilágítást végez a Munkáltatói szerződést, illetve Támogatási megállapodást kötő foglalkoztatók esetében, amennyiben a 45/2018. (XII. 17.) MNB rendelet 18§ 13. pontjában foglalt szabályok fennállnak, amennyiben ezen feltételek nem teljesülnek, akkor a Pénztár a normál átvilágítást alkalmazza.

Az átvilágítás során a foglalkoztató képviselője ki kell, hogy töltse a jogi személyek részére rendelkezésre álló azonosítási adatlapot, mely elérhető a Letölthető nyomtatványok között illetve itt is.

2019-től változnak az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíjhozzájárulás adózási szabályai.

A munkáltató, a nyugdíjpénztári hozzájárulást és a bért azonos közterhek mellett nyújthatja, azonban erre is jár 20% adókedvezmény.

A munkavállaló a munkáltató által nyugdíjpénztárhoz utal összeg után is igénybe veheti az adókedvezményt, aminek felső korlátja a magánszemélyi és a munkáltatói befizetések után járó 20%, maximum 150.000 Ft/év (Szja tv. 44/A. § (1) bekezdés a) pontja).

Bővebb tájékoztatást itt olvashat a változásokról!