Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

Ajánlatunk munkáltatók számára

 

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár segítségével bármely munkáltatói partnerünk, közvetlenül is gondoskodhat munkavállalói nyugdíjas éveinek biztonságáról, hiszen részben vagy egészben átvállalhatja a nyugdíjpénztári tagdíjuk megfizetését.

A munkáltatónak továbbá lehetősége van az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár Alapszabályában meghatározott munkavállalói körnek adományként is eseti vagy rendszeres juttatást adni.

A munkáltatói tagdíj-átvállalás céges bevezetése előtt munkáltatói partnereinknek munkáltatói szerződést kell kötnie az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárral. Fontos, hogy a munkáltatói hozzájárulásból egyetlen olyan munkavállaló sem hagyható ki, aki legalább fél éve a munkáltatónál dolgozik.

Az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár munkáltatók részére szóló adatkezelési nyilatkozata itt található. A Pénztár Adatvédelmi tájékoztatója pedig itt érhető el.

2019-től változnak az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói tagdíjhozzájárulás adózási szabályai.

A munkáltató, a nyugdíjpénztári hozzájárulást és a bért azonos közterhek mellett nyújthatja, azonban erre is jár 20% adókedvezmény.

A munkavállaló a munkáltató által nyugdíjpénztárhoz utal összeg után is igénybe veheti az adókedvezményt, aminek felső korlátja a magánszemélyi és a munkáltatói befizetések után járó 20%, maximum 150.000 Ft/év (Szja tv. 44/A. § (1) bekezdés a) pontja).

Bővebb tájékoztatást itt olvashat a változásokról!