Az oldal helyes megjelenítéséhez JavaScript szükséges, amit az Ön böngészője jelenleg nem támogat!

VPR_image_kiszamithato

Kiszámítható portfólió

A Nyugdíjpénztár a portfólió 95%-át összevontan nagyon alacsony kockázatú  likvid eszközöökbe,magyar állampapírba és olyan értékpapírba kívánja fektetni, amelyben foglalt kötelezettség teljesítéséért a magyar állam készfizető kezességet vállal, oly módon, hogy kisebb részt 1 éven belüli lejáratú, nagyobb súlyban pedig hosszú távú állampapírba. Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az alacsony kockázat alacsonyabb hozamot is ígér a portfóliót választók számára. A Nyugdíjpénztár nem támogatja a direkt ingatlanvásárlást, mint befektetést. Azonban az ingatlanban rejlő értéknövekményt  szeretné kihasználni a pénztártagok számára ezért a portfolió 5% ingatlan befektetési jegyet tartalmaz. Így a portfolió  kockázati szintje jelenleg közepes, hiszen az ingatlanok mellett jelentős állampapír-állományt is tartalmaz. A portfólióban nem cél az, hogy a Vagyonkezelő betéti számlán tartson magasabb arányú összeget, azonban lehetőség van arra, hogy megfelelő kamat esetén a Vagyonkezelő betétet kössön le.

Kinek ajánlott? Akik alacsony kockázatot kívánnak vállalni, vagy rövidebb futamidőben gondolkodnak.

Futamidő: Az átlag hátralévő futamidő 3-3,3 év, vagyis azoknak érdemes választani, akik 5 éven belül szeretnék kivenni a megtakarításukat, illetve abban az esetben, ha a pénztártag megvárja a nyugdíjkorhatárt, akkor az 55-65 éves korosztálynak javasolt.

Kockázati szint: A portfólió kockázati szintje nagyon alacsony, többségében magyar állampapírt tartalmaz, azonban alacsony hozamot is ígér.

Kiszámítható portfólió referenciaindexe:

Index Arány a portfólióban
MAX index 75%
RMAX index 20%
BIX index 5%